zondag, oktober 3

Info over Australie



Australie is een groot land, het is 186 keer groter dan Nederland. Toch wonen er maar een paar miljoen mensen meer in Australie (19 milj. inwoners). Natuurlijk zou ook iedereen verwachten dat de grote en bekende stad Sydney de hoofdstad zou zijn, maar dit is niet waar, de hoofdstad is Canberra. Deze is speciaal gebouwd om de rivaliteit tussen Melbourne en Sydney niet nog meer te vergroten.

De oorspronkelijke bewoners van Australië zijn de Aboriginals. Zij stammen af van volken die vanuit Azië naar Australië trokken. Vanaf de 16e eeuw kwamen er Europese ontdekkingsreizigers naar het continent. De Aboriginals werden steeds meer verdreven van hun land. In de 18e eeuw stuurde Engeland haar gevangenen naar Australië. Na 1850 kwam er nog meer immigratie door de grote stroom goudzoekers. Australië werd een zelfstandig land in 1901.

Australie is ook een erg mooi land. In Australië zijn meer dan 500 Nationale Parken met woestijnen, regenwouden en gebergten, die wij natuurlijk allemaal gaan bekijken. Het droge binnenland (de Outback) en het westen zijn vrij vlak en wonen weinig mensen. In het zuidoosten vind je de meeste steden. Het tropische noorden en zonnige noordoosten zijn in de zomer echte toeristentrekkers. Australië heeft een bijzondere flora en fauna. Beroemd zijn de eucalyptusboom en natuurlijk de kangoeroe en koala. Deze dieren komen in de rest van de wereld niet voor. In Australië is het zomer als het bij ons winter is, dus dat is lekker kerst vieren op het strand. De zomer is dus van december tot maart en de winter van juni tot september. In het noorden is het altijd warm. Hier heerst een subtropisch klimaat met een regentijd tussen november en februari. Het zuiden heeft een gematigd klimaat. In de winter kun je op sommige plekken zelfs skiën.