zondag, november 21

Back in Sydney: Surviving in "The Cross"



Zondag:
Na een succesvolle en erg leuke week als cowboys te hebben geleefd, werd het weer tijd voor ons om terug te keren naar de grote stad. Tijdens onze treinrit besloten we om te gaan verblijven in de gezelligste wijk van Sydney, Kings Cross. Nu moesten we alleen nog een slaapplaats hebben, dus we begonnen wat rond te bellen naar hostels en al gauw besloten we maar naar het "Funk House" te gaan, dit was de goedkoopste...maar ook de tofste! Uiteindelijk waren we tegen half 6 in het hostel aangekomen, eten klaargemaakt en daarna al onze cowboy avonturen op de site gezet.



Maandag:
Vandaag hadden we verder niks in de planning, dus eerst zijn we maar even de buurt gaan verkennen en al gauw had bart met z'n Sexy-cowboyhoed alle hoofjes op hol van de vele stripdanseressen in the Cross. Eentje kon et dan ook niet laten hem maar even na te roepen, "How are you doing Cowboy?". Na deze gezellige wandeling besloten we richting het centrum te gaan, om bij de CIEE te gaan kijken voor baantjes. Hier aangekomen zagen we een advertentie voor goedkopere kaartjes om naar DIDO te gaan...dit leek ons wel wat...maar we besloten om ze niet gelijk te kopen...Later die avond hebben we ze toch maar bestelt via internet.




Dinsdag:
Weer een dag van verveling zat er aan te komen, zonder doel vertrokken we dan maar weer richting het centrum. Onderweg kwamen Kasper en Bart met het idee naar het Sydney Aquarium te gaan. Na wat aarzelen stemde Chris ook toe en zo gingen we op weg naar het aquarium. Daar binnen verwachten we allemaal onder water tunnels waar we mooie exotische vissen en haaien konden zien, toch was dit eerst niet het geval...allemaal (best) saaie vissen in een aquarium, maar na even rondgelopen te hebben werd onze wens toch vervuld. We liepen tussen de vissen en dit was erg mooi. 's Avonds besloten we om maar es flink op stap te gaan, op een beetje aandringen van een Canadees die we in het hostel hadden ontmoet. We kwamen terecht in de Worldbar, dit was opzich en gezellige tent, al was de sfeer er in het begin nie super....na wat kannen bier werd het al erg gezellig!



Woensdag:
Dido-dag, eindelijk was het zover, we gingen naar het concert van Dido. Overdag hebben we niet veel gedaan, vroeg eten en al snel op weg naar het Syndey Entertainment Centre. Hier aangekomen gingen we eerst maar onze kaartjes regelen, we hadden nog geen idee wat voor plekken we hadden, dus dat was nog even afwachten. In het gebouw was het dan ook nog eens een hele zoektocht naar de plek waar wij het theatre binnen mochten, na wat rondvragen en zoeken kwamen we er uiteindelijk aan. En toen was het zover, de zaal ging open en we konden naar binnen, we zaten precies recht voor het podium, alleen zaten we helaas bijna achteraan. Half 8 begon de show, eerst met een swingende voorprogramma dachten we. Dit viel erg tegen, twee saai zingende jongens, die voor ons kleine niets zeggende stipjes waren, probeerden het publiek in de stemming te krijgen...helaaas was dit voor ons niet het geval en ook was de zaal maar half vol nog. Toen was het alweer tijd voor een pauze, we besloten maar wat lekkers en te drinken te kopen, de cola flesjes kregen we zonder doppen, want anders zou et gevaarlijk kunnen zijn....maja et bleek ook een erg natte en plakkerige vloer op te leveren laten. En na lang wachten was et dan zover....de zaal was inmiddels helemaal vol, Dido kwam op met geweldige licht effecten. Ze zong de sterren van de hemel, en met de extra mooie licht effecten en een geweldige begeleidings band werd het een geweldige show...Tegen half 11 was het afgelopen en liepen we weer terug naar huis, plotseling zagen we een beest door het Hydepark lopen, dus wij er snel achteraan. Het bleek een erg foto-genieke possum te zijn, die zich maar al te graag liet fotograferen, dat hebben we dan ook maar gedaan. Na dit al zijn we nog even in het bijzijn van de lokale bevolking van the Cross een biertje gaan drinken...



Donderdag:
Vandaag was de dag dat we zouden vertrekken vanuit sydney, alleen we hadden nog steeds geen baantje gevonden. Na wat rond gebeld te hebben, kwamen we in contact met een steenfruit plukkerij bij Gundagai. Dit leek ons wel wat, dus we zijn snel de bus gaan regelen naar Gundagai en om kwart over 2 verlieten we dan eindelijk Sydney, om nooit weer terug te keren! De busrit duurde in totaal 7 uur, het was een erg natte bustocht. We kwamen in behoorlijk slecht weer terecht en dat kon de bus niet helemaal aan. Het water lekte er aan alle kanten naar binnen en we moesten er alles aan doen om ons en onze spullen droog te houden. Half 11 's avonds waren we eindelijk in Gundagai, samen met een Koreaans meisje gingen we opzoek, door de stromende regen, naar ons hostel. Na even gelopen te hebben vonden we het. Binnengekome leek het helemaal verlaten, de lichten waren uit en er was niemand te bekennen. Gelukkig was er een tafeltennistafel, dus Bart en Chris besloten maar effe wat te gaan overslaan. Al gauw kwam de manager naar ons toe en konden we ons in ons bedje gaan nestelen, met de wetenschap dat we de volgende dag nog niet zouden werken....of tog wel???


:: Foto's Surviving "The Cross" ::
:: Foto's Dido-dag!! ::
:: Foto's voorgoed weg uit Sydney!! ::