dinsdag, december 28

Melbourne: Week 3

Zaterdag:
Vandaag waren de helden toe aan nieuwe kleren. Door het rondgewandel van Chris de afgelopen week, is hij een leuke goedkope winkel tegengekomen, waar alle kleren voor de helft van de prijs waren. Dus met volle moed gingen de helden op jacht naar nieuwe kleren. Aangekomen in de winkel duurde et niet lang voordat we ons alle drie in een nieuwe broek gehezen hadden...helaas waren ze allemaal wat te groot...dus de zoektocht ging verder. Uiteindelijk na lange tijd passen en zoeken heeft Kasper een mooie zwarte shirt gekocht met blouse achtige lange gestreepte mouwen eronder uit en de tekst "Ready 2 Rock" er op...plus een mooie spijkerbroek. Bart heeft gekozen voor een gestreepte blouse met allemaal tekstjes erop en een zwarte spijkerbroek. Ook Chris kon et niet laten voor een gestreepte blouse te gaan en heeft hierbij een 3/4 spijkerbroek gekocht. Thuis gekomen was et tijd om de kleren aan te trekken en er even mooi mee op de foto te gaan. Later die avond hebben we nog even wat biertjes genuttigd tijdens een spelletje Mexico, samen met een duits meisje die we ontmoet hebben in het hostel(Suzy). Toen nog even in de bar gezeten, wat gepoold en daarna maar naar bed.



Zondag:
Vandaag was het weer een dagje luieren, de dag begon met uitslapen en beetje voor de tv hangen. Later wouden we toch nog wel even iets actiefs gaan doen...dus zijn we naar het park gegaan, om hier te gaan boomerangen en te gaan cricketten...Dit was uiteraard een groot succes.



Maandag:
Dit was de laatste werkdag van Kasper en Bart bij Plan. Ze waren het na 2 weekjes wel zat. In totaal heeft bart in deze 2 weken 5 kinderen kunnen laten sponsoren en kasper helaas maar 3. Overdag was het dus weer een lui-dag voor Chris en 's avonds maakte hij weer een lekkere maaltijd klaar voor de 2 anderen. Na het eten was het tijd voor de lang op gewachte karaoke avond, uiteraard moest er eerst een biertje gedronken worden om in de stemming te komen. De 3 helden waren van plan om Angels van Robbie Williams te gaan zingen, helaas werd deze net voor onze neus weggesnoept. Dus moest er wat anders komen, dit werd het vrolijke lied Que Sera Sera... samen met 2 duitse meisjes hebben de helden ("the three Dutchies") dit prachtig ten tonelen gebracht. Na dit eerste liedje hadden de helden de smaak te pakken en al gauw volgden er meerdere liedjes. Samen met een Nederlands meisje dat we in het hostel ontmoet hadden, Gwen, vormden we " TheFour Dutchies" en zongen we onze longen uit het lijf met liedjes zoals "Killing me Softly", "The lion sleeps tonight" en de klapper van de avond "Everybody need Somebody" van de Bluesbrothers. Al snel hadden we onze eerste fans te pakken, een groep meisjes uit Canada. Na dit vocale hoogstandje was et inmiddels een uurtje of 4 en dus tijd om naar bed te gaan.



Dinsdag t/m vrijdag:
De rest van de week hebben we niet veel bijzondere dingen meer gedaan, wel was het erg mooi weer dus zijn we een aantal keren naar het strand geweest, en dat in december...hoe Tsjill!! :P Verder hebben de helden de stad nog een beetje verkend. Kasper en Bart zijn naar Federation Square geweest...waar onderanderen een kerstbomen tentoonstelling was...en Chris koos er voor om maar naar het Albert Park te gaan. Dit is bekend omdat hier de Formule 1 race van Australie gehouden wordt, enig nadeel was dat de weg nu gewoon gebruikt wordt, wel heeft hij nog even een wandeltochtje door de pitstraat gemaakt. Ook hebben Kasper en Bart nog een bezoekje gebracht aan het befaamde Captain Cooks Cottage, een huisje in het park waar de bekende ontdekkingsreiziger gewoond heeft. Hier kwamen ze ook nog een kudde possums tegen, die maar al te graag op de foto wouden. Donderdag en vrijdag stonden ook in het teken van het regelen van een surfcursus, dit wouden de helden erg graag doen. Naar wat rond gebel en gevraag was dit eindelijk geregeld. De helden gingen leren surfen in Torquay, de surf-capital van Victoria.



Zaterdag:
Dit was een erg hete en warme dag. Dus op naar et strand eerst om daar even van de zon te genieten en dan 's avonds te vertrekken naar Torquay. In de hitte moesten de helden hun zware tassen naar het station sjauwen, waarbij het zweet er aan alle kanten uitbrak. Na een tijdje in de hitte te hebben gewacht konden we eindelijk de trein in om bij te komen. De trein bracht ons naar Geelong om ons vervolgens met bus af te zetten in Torquay. In Torquay opzoek naar ons hostel, het "Bells Beach Lodge" hier aangekomen begon et camping gevoel al snel te ontstaan. Een mooi volleybal veldje, slapen in een hutje, het Bunkhouse, en als je naar de wc wou 's nachts moest je door het zand heen...


:: Bekijk de foto's van de derde week in Melbourne!! ::