dinsdag, december 28

Torquay: Surfing the Waves!

Zondag t/m Donderdag: Surfen!!
Zondag was het dan zover, de helden gingen voor het eerst op een surfplank staan. Vroeg opgestaan om op tijd bij de surfshop te zijn waar we onze spullen moesten ophalen. Daar aangekomen moesten we ons in een wet-suit hijzen, wat nog een behoorlijke opgave was. Daarna wat zonnebrandcreme, en dan op naar buiten om je plank te bemachtigen. Na deze gekregen te hebben een kleine wandeling naar het surfstrand, om vervolgens onze eerste instructies te krijgen.
Eerst werd er verteld waar je moest op letten in de zee, nou natuurlijk kwam als eerste het antwoord haaien, maar verder moest je ook op rips letten, dit zijn diepere stukken in zee, waar het water terug de zee instroomt. Hier in terecht komen kan nog wel eens gevaarlijk zijn. Na de gevaren van de zee te hebben doorgenomen werd het surfboard besproken. Een surfboard bestaat uit een nose(de voorkant), tail(de achterkant), deck(de bovenkant), rails(de zijkant) en de vins(die helpen je met sturen). Nu begon het leren van surfen echt, op het droge moesten we op ons bord gaan liggen, tenen net over de achterkant heen. Als je een golf wilt pakken moet je eerst beginnen met je armen te peddelen, dan als je op de golf zit pak je de surfplank aan de zijkanten vast en ga je op je knieen zitten, om vervolgens gehurkt te gaan zitten, als je helemaal in balans bent ga je staan...met gebogen knieen. Als je al beter was kon je op de knieen zitten overslaan en gelijk gehurkt gaan zitten.




Nou na alles te hebben geoefend mochten we het water in, uiteraard moesten we nog wel eerst even de legrope vast maken. Het touw waarme je surfplank aan je been vast zit en dus nie weg kan drijven van je. Maar goed...op het water in. De eerste paar pogingen gingen niet helemaal soepel, maar al gauw lukte het Bart en Chris om te gaan staan. Uiteraard waren we nog bezig met de makkelijkere, al omgeslagen golven te berijden, ook wel de witte golven. Na een pauze en wat uitleg was het ons alle drie uiteindelijk gelukt om te gaan staan. En konden we tevreden naar het hostel. Daar aangekomen en op de bank geploft te zijn, bleek toch ineens hoe vermoeiend het surfen was en het was lastig om onze ogen open te houden, kijkend naar Engels voetbal. De hele dag hebben we dan verder ook niks meer gedaan. 's Avonds werd er wel tijd genomen om eens heerlijk te barbequen in de zon!




De nacht stond in het teken van Fc Groningen - Ajax. Op een zender van sateliet tv in het hostel werd deze wedstrijd geheel uitgezonden, hier moesten we dan wel om 3 uur 's nachts voor uit bed. Dit vond Bart niet de moeite waard, maar Chris en Kasper hebben de gehele wedstrijd uitgekeken, Kasper had zelfs voor deze speciale nacht zijn Groningen shirtje aangetrokken. De uitslag was helaas bedroefend voor groningen, 0-4 werd het.




Maandag ochtend moesten we weer vroeg op, 10 uur moesten we weer op de plank staan. Dit gold voor alle dagen dat we gingen surfen. Vanaf dinsdag mochten we wat geadvanceerde dingen op de plank gaan doen. Zo werd ons geleerd hoe we moesten sturen en ook om de moeilijkere blauw/groene (dus de niet omgeslagen golven) te pakken. Dit leverde nog al veel val partijen op, maar toch lukte het Bart al snel om eentje te pakken. Aan het eind van de week was het uiteraard ook Chris en Kasper gelukt.




Bij het hostel waren we vaak helemaal kapot na het surfen, dus dat was veelal op de bank liggen. Als we dan toch soms nog wat energie hadden gingen we bijvoorbeeld even voetvolleyen, waarin Chris en Bart een goed team bleken te zijn. Voor de iets mindere enegierijke middagen was er nog altijd een potje kaarten, vooral het spel pesten was Chris erg goed in, zo versloeg hij Bart met 15-5, onder het genot van mooie Trance en handen in de lucht muziek!! Ook besloten Kasper en Bart op een middag om nog even leuk een wandeling te gaan maken naar Bells Beach, een strand wat bekend staat om de mooie golven om te surfen. Helaas waren die dag de golven niet groot genoeg, en waren er weinig surfers. Hierdoor zijn ze zo het strand voorbij gelopen en dit heeft ze weer een wandeltocht van 4 uur opgeleverd. Ook hebben we nog een middagje liggen zonnen en voetballen op het strand.




De laatste dag van het surfen was het weer erg heet. De golven waren die dag ook helaas iets minder, maar nog wel goed genoeg voor ons om op te surfen. Daar hebben we dan nog even gretig gebruik van gemaakt om onder anderen ook even mooie actie foto's te maken. Toen was het weer op naar het hostel, nog even wat eten en omdat er nog wat tijd over was besloten we nog even te voetvolleyen. Dachten we even rustig te volleyen, kregen we ineens zakjes chips naar ons gesmeten, twee irritante meisjes vonden dit leuk. Na het twee keer gewoon rustig hebben te gegooid te hebben, vond Bart het tijd om de zakjes maar te legen in de tuin. Dit werd niet op prijs gesteld en al gauw kregen we een sinaasappel naar ons gesmeten. Deze konden ze ook terug verwachten, en vol gooide Bart hem op het hoofd van een van de meisjes. Toen waren de rapen gaar, flessen werden naar ons gesmeten met water, Bart dacht deze even leuk te legen over de was, helaas was dit de was van de buren, dus ook deze werden boos. Toen ook nog de andere buurvrouw ermee ging bemoeien was Chris het zat, hij pakte een emmer, vulde deze met water en zette deze sneaky bij de schutting neer. Op het moment dat de meisjes weer buiten kwamen, kregen ze de volle lading, Muahahahaha... Toen besloten ze maar over ons een klacht in te gaan dienen bij het hostel, helaas was er niemand bij de receptie, dus het enige wat ze deden was een klein bakje water over Bart heen gooien, die ongeveer helemaal mis ging.
Na deze aanvaring met wederom australiers was het tijd om naar de bus te gaan, om weer richting Melbourne , met de trein, te vertrekken. Wederom moesten we met onze zware backpacks door de hitte. In Melbourne aangekomen keerden we weer terug naar ons ouwe vertrouwde hostel in Chinatown. 's avonds nog even in de bar gezeten en toen maar naar bed.




Vrijdag
Vrijdag konden we het lang verwachte pakketje uit Nederland ophalen. Dus op naar het postkantoor, daaraangekome bleek het pakketje er te zijn, alleen kon het niet helemaal gevonden worden. Na toch goed gezocht te hebben was hij daar, GIGANTISCH!! Dus snel ermee naar het hostel, om het vervolgens even uit te pakken. De inhoud was erg gunstig, banketstaaf, oliebollenmix, schuimkransjes en nog wat dingen van chocola. Uiteraard waren er ook cadeautjes voor ons drieen, maaar die bewaarden we nog voor kerst. Na het pakket uitgepakt te hebben, besloten we om naar de bekende Victoria Market te gaan. Hier hebben voor erg weinig geld, veeel eten ingekocht. 's Avonds was het tijd om uit te gaan, naja met wat nadenken en tegen stribbelen besloot Chris te gaan samen met Bart en de Duitse meisjes. Kasper kon helaas nie mee, hij was wat ziekjes. Het werd uiteindelijk een gezellige avond in de Elephant bar, er was een live band, maar ook de muziek die werd gespeeld tussendoor was erg leuk. Tegen vieren lagen we ongeveer weer in ons bedje.



:: Bekijk de foto's van ons surfavontuur!! ::